In Memoriam

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat op 87 jarige leeftijd is overleden Jhr. mr. Wilhem Herman Daniël Quarles van Ufford, heer van Gunterstein, ambachtsheer van Tienhoven.

 Dhr. Quarles van Ufford was lid van de gemeenteraad van Breukelen voor de VVD van 1953 -1963. Vervolgens zette hij zijn politieke carrière voort als burgemeester van Reeuwijk, Heemstede en Amstelveen. Hij sloot zijn carrière af als directeur Kabinet der Koningin in 1991. Ook was hij nog geruime tijd algemeen secretaris van de VVD

 Naast zijn politieke carrière en activiteiten had dhr. Quarles van Ufford een voorliefde voor sport, wat bleek uit zijn jarenlange voorzitterschap van de KNSB en was hij tot tweemaal chef de mission bij de Olympische Winterspelen.

 In Breukelen kennen we hem ook als de bewoner van het mooie kasteel Gunterstein dat hij tot 2006 met zijn vrouw Clasina Hanselaar bewoonde.

Dhr. Quarles van Ufford was tot het laatste moment geïnteresseerd in de (lokale) politiek. Wij zullen hem herinneren als een betrokken persoon die veel voor Breukelen en voor de VVD heeft betekend.

 Wij wensen zijn vrouw, dochters Bertien en Suzan en verdere familie alle sterkte toe bij verwerken van dit verlies.

 

Namens ,

VVD bestuur Rijn, Vecht en Venen

Fractie VVD Stichtse Vecht